Curly Girl metodi – Mistä on kyse

 

Curly Girl hiustenhoitometodi

Tämän hetken kuumin hiustenhoitotrendi on Curly Girl metodi, jossa tavoitellaan täydellisesti korostuneita kiharoita. Menetelmä sopii taipuisille ja luonnonkiharille hiuksille. Trendi rantautui Amerikasta Suomeen keväällä eikä innostus ota laantuakseen. Suomen Facebook-ryhmässäkin on jo huimat 33 700 jäsentä!

Mistä on kyse?   

Metodissa pyritään välttämään kaikkea hiuksia kuivattavaa ja suosimaan kaikkea mikä edistää ja lisää hiusten kosteutta. Hoitometodissa pestään ja hoidetaan hiuksia alkoholittomilla (pl. alkoholit, jotka eivät kuivata), silikonittomilla ja sulfaatittomilla aineilla. Hiusten harjaamista, kampaamista sekä kuivaamista karkeilla froteepyykeillä vältetään, samoin kuin lämpökäsittelyä hiustenkuivaajalla, suoristusraudoilla tai muilla kuumilla muotoiluraudoilla. Seuraavassa esitellään Curly Girl metodin vaiheet:

Final wash

Curly Girl metodi alkaa hiusten perusteellisella puhdistamisella silikoneista ja muotoilutuotteiden jäämistä. Pesu tehdään silikonittomalla shampoolla, joka sisältää peseviä sulfaatteja. Pesun jälkeen hiuksiin laitetaan kosteuttava hiusnaamio. Final Wash tehdään vain kerran tai mahdollisesti myös silloin, jos hiuksiin on käytetty muita kuin metodiin soveltuvia aineita.

 


    Kokeile

    • Unique Deep Cleansing Shampoo
    • Unique Volume Shampoo 


Co-wash


Co-wash = Condition Wash eli hoitoainepesu tehdään jatkossa aina, kun hiukset täytyy pestä. Hiukset ja päänahka pestään huolellisesti hoitoaineella hieronnan kera. Myös sulfaatiton shampoopesu on sallittu mutta moni vannoo pelkän hoitoaineen nimeen. Osa on kokenut sopivaksi pestä hiukset vuorotellen hoitoaineella ja shampoolla.


kokeile:

Attitude Super Leaves Väriä suojaava hoitoaine

Attitude Super Leaves Puhdistava hoitoaine

Attitude Super Leaves Ravitseva ja vahvistava hoitoaine 240 ml

Attitude Super Leaves Kosteuttava hoitoaine

Evolve Organic Beauty Superfood Shine Hoitoaine 250ml

Attitude Sensitive Baby Rauhoittava kylpyvaahto 200 ml

Unique Mild Shampoo (Curly Girl metodin näkökulmasta mietoja puhdistavia ainesosia)

Attitude Kosteuttava shampoo (Curly Girl metodin näkökulmasta mietoja puhdistavia ainesosia)

Attitude Super Leaves Väriä suojaava shampoo  (Curly Girl metodin näkökulmasta mietoja puhdistavia ainesosia)

Evolve Organic Beauty Superfood Shine Shampoo 250ml (Curly Girl metodin näkökulmasta mietoja puhdistavia ainesosia)