Vinkit masknen ehkäisyyn ja hoitoon 

Kasvomaskin päivittäinen käyttö on asettunut osaksi arkeamme. Se tuo monille kuitenkin mukanaan erään ei niin kivan asian eli masknen. Maskne tarkoittaa aknen kaltaisia oireita, joita syntyy maskin peittämälle alueelle, eli suun, leuan ja nenän alueille. Tämä on ollut mediassa puheenaiheena jo viime keväästä lähtien, mutta Suomessa tästä on tullu puheenaihe enemmän vasta syksyn ja talven aikana.

Toisin kuin perinteinen akne, maskne on suoraan kytköksissä kasvomaskin käyttöön ja sitä voi ilmetä myös heillä joiden iho ei normaalisti ole akneen taipuvainen. 

Tässä artikkelissa on kattava listaus tuotteita, joilla maskneen saa varmasti helpotusta!

 

 

Tässä meidän vinkkimme puhtaamman ja rauhallisemman ihon saavuttamiseksi, sekä taisteluun masknea vastaan

1. Onko maski kuuma ja hiostava?

Uudelleen käytettäviä maskeja kannattaa ehdottomasti suosia, mutta niiden säännöllisestä puhdistamisesta on pidettävä hyvää huolta, jotta välttyy ihoa vahingoittavien bakteerien ja kuolleen ihosolukon kerääntymiseltä maskiin. Maskin voi pestä pesukoneessa tai kiehuvassa vedessä, ja antaa kuivua tavallisesti sen jälkeen. Varmista myös, että maski on sinulle sopivan kokoinen, sillä liian pieni tai tiukka maski pahentaa masknea entisestään.

 

Kertakäyttöinen suu- ja nenäsuojain


2. Ihon puhdistus

Käytä ihon tukkeutumista ehkäisevää puhdistusainetta, kuten Bybin Crystal Clearia, estämään mustapäiden muodostumista ja pitämään ihon raikkaana. Crystal Clear sisältää salisyylihappoa, joka auttaa syväpuhdistamaan ihohuokosia estäen tukkeutuneen, epämiellyttävän tunteen iholla. Crystal Cleari toimii parhaiten yhdessä meikin poistoon hyvin soveltuvan Swipe Clean -puhdistusöljyn kanssa.


                                    

MYYNTIVINKIT:

Bybi Crystal Clear - Erittäin riittoisa sopivasti vaahtoava puhdistusgeeli, joka ei kuivata ihoa. Salisyylihappo puhdistaa huokoset tehokkaasti ja inuliinista eli juurisikurista saatavat probiootit tasapainottavat ihon mikrobiomia. Loistava sekaihon tuote ja toimii toisena puhdistustuotteena esimerkiksi öljypudistusaineen kanssa.

Bybi Swipe Clean - Puhdistusöljy on paras valinta jokaisen iholle, sillä se irrottaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti meikin ja lian ihon pinnalta sekä huokosista.  Moringan ja Mustakuminan tehokas, mutta hellävarainen yhdistelmä puhdistavat ja niiden antibakteeriset ominaisuudet pesevät pois sitkeimmänkin lian ja meikin. Hibiscus ja Papaya, jotka ovat molemmat tehokkaita AHA-happoja, liuottavat ylimääräisen talin ja kuolleet ihosolut ja saavat aikaan iholla puhtaan tuntee sekä kirkkaan ja tasapainoisen ihon. Sopii hyvin myös silmämeikin poistoon, sillä öljysekoitus ei sisällä eteerisiä öljyjä. Käytä yhdessä esimerkiksi puhdistusgeelin tai -voiteen kanssa.


3. Kevyesti kuorivat AHA-happo kasvovedet

Päivittäiseen käyttöön sopivat kuorivat AHA happoja sisältävät kasvovedet ovat erinomaisia avun tuojia tukkeutuvaan maskne ihoon. Evolve Organic Beautyn Liquid Radiance Glycolic Toner Kasvovesi sisältää tehokkaan sekoituksen AHA ja BHA -happoja, jotka kuorivat ihon hellävaraisesti tehden siitä kirkkaan ja samettisen pehmeän. AHA -hapot kuten glykolihappo (sokeriruo'osta), omenahappo ja sitruunahappo sekä BHA-hapot kuten pajusta saatava salisyylihappo kuorivat ihon tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Liquid Radiance Glycolic kasvovesi sopii herkemmällekin iholle ja sen sisältämä lehtikuusista saatava galactoarabinan vähentää ihoärsytystä, rauhoittaa ihoa ja parantaa ihon kosteustasapainoa.

AHA-happojen ja BHA-happojen erona on se, että AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja BHA-hapot rasvaliukoisia. AHA-hapot eli hedelmä- ja maitohapot vaikuttavat pääasiassa ihon pinnalla irroittaen kuollutta ihosolukkoa, joka auttaa ihon pintaa pysymään pehmeänä ehkäisten ihohuokosten tukkeutumista sekä edistäen ihon kirkkautta. Kuorivavaikutus tehostaa myös ihon uudistumisprosessia. BHA-hapoista yleisimmin käytetty on salisyylihappo. Tämä rasvaliukoinen happo pääsee koostumuksensa vuoksi syvemmälle ihohuokosiin, jossa öljymäistä talia erittyy ja kuorii ihohuokosta sisältä päin. Tämän ominaisuuden avulla ihohuokonen ei pääse tukkeutumaan talista ja kuolleesta ihosolukosta eikä tulehdusta synny. BHA-happo ehkäisee tukkeutumien syntymisen siksi erittäin tehokkaasti.

                       


JOIK Organicilta löytyy myös loistava kuoriva kasvovesi Illuminating & Brightening AHA Facial Toner. Sen sisältämät mustikan, sokeriruo'on, sokerivaahteran, appelsiinin ja sitruunan hedelmähapot poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa sekä tyrni- ja puna-apilauutetta, jotka edistävät solujen luonnollista uusiutumista, kosteuttaa, kirkastaa ja antaa iholle kauniin hehkun.

Kuorivaa kasvovettä voi käyttää päivittäin, halutessaan jopa aamuin illoin. Jos ihon hyvin herkkä voi kuorivia happoja sisältää kasvovettä käyttää esimerkiksi joka toinen päivä. Tämän ihonhoitorutiinin avulla iho uusiutuu nopeammin eivätkä ihonhuokoset pääse tukkeutumaan yhtä herkästi, jos päivittäin auttaa poistamaan kuolleet solukot ja epäpuhtaudet ihon pinnalta.

MYYNTIVINKIT:

Evolve Liquid Radiance Glycolic Toner - Sisältää AHA ja BHA -happoja, joten kurivat, kirkastavat ja puhdistavat ihoa, samalla tuoden kosteutusta. Auttaa välttömästi helposti tukkeutuvaa ja sameaa ihoa, joka on pinnalta kuiva. Sopii myös herkemmälle iholle rauhoittavan lehtikuusesta saatavan uutteen ansiosta. 

JOIK Organic Illuminating & Brightening AHA Facial Toner - Kattava yhdistelmä eri hedelmähappoja, jotka kuorivat ja kirkastavat ihon pintaa. Lisäksi runsaasti ihon uudistumista tukevia raaka-aineita, kuten tyrniuutetta, joka myös kosteuttaa ja tuo kauniin hehkun kasvoille. Riittoisa pullo ja raikas tuoksu.


4. Ihon kuorinta

Perusteellisempi ihon kuorinta on tietysti myös tärkeää tehdä viikoittain. Entsymaattiset AHA-happoja sisältävät kasvokuorinnat ovat nykyään yhä suosituimpia. Syynä tähän on monia, ja yksi on varmasti niiden käytön helppous. Ihontyypin ja tarpeen mukaan entsymaattista naamiota voi pitää kasvoilla 3 minuutista jopa 20 minuuttiin. Rakeisissa kuorinnoissa ongelmana saattaa olla se, ettei käyttäjä jaksa tehdä sillä riittävän perusteellista kuorintaa, jotta tulos olisi yhtä tehokas kuin entsymaattisten kanssa. Rakeista kuorintaa, kun pitäisi jaksaa pyöritellä kasvoilla jopa viisi minuuttia parhaiden tulosten aikaan saamiseksi. AHA-happoja sisältävät kasvonaamiot pääsevät yleensä vaikuttamaan iholla vielä syvemmällä ja tasaisesti joka puolella. AHA-hapot sekä BHA-happo auttavat tehokkaasti myös ihohuokosten toimintaan niitä avaten ja puhdistaen. Entsymaattisella kuorinnalla ei myöskään levitä mahdollisia tulehduksia ihoalueella ja siksi akneiholle se on yleensä aina paras vaihtoehto.

Tehokkaita entsymaattisia kuorintoja löytyy BYBI Beautylta Acid Gold, Evolvelta Miracle Mask ja JOIKilta Illuminating & Brightening AHA Peeling Mask.

                                        


Happoja sisältäviä tuotteita ei kannata käyttää kuitenkaan liikaa. Ihon ovat erilaisia ja toiset kestävät happoja sisältäviä tuotteita paremmin kuin toiset. Liiallisella käytöllä voikin aiheuttaa iholle enemmän haittaa kuin hyötyä. Siksi on tärkeä noudattaa käyttöohjeita ja muistaa ihon riittävä kosteutus ja hoito muilla tuotteilla.

MYYNTIVINKIT:

Evolve Miracle Mask - 100% luonnollisia hedelmähappoja sekoitettuna sokeriruo'osta saatavaan glykolihappoon, jotka saavat aikaan välittömästi pehmeän ja sileän ihon. Peruvian maca, tuo ikivanha energiapommi, edistää ihosolujen uusiutumista, kirkastaa ihoa sekä ehkäisee tehokkaasti ikääntymisen merkkejä samalla kun papaija toimii naamiossa luonnollisena kuorivana ainesosana. Hedelmänen tuoksu tulee raaka-aineiden luonnollisista tuoksuista. Sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille, nopeaan ihon kirkastamiseen.

Bybi Acid Gold AHA Face Mask - Tehokasyhdistelmä luonnollisia AHA-happoja, kurpitsa- ja papainiientsyymejä kuorivat ihon tehokkaasti mutta hellävaraisesti samalla tehostaen ihon uudistumista. Lopputuloksena kirkas ja elävöitynyt iho. AHA-hapot ja entsyymit silottavat ja tasoittavat ihonsävyä samalla, kun hoitavat öljyt jättävät ihon ravituksi ja pehmeäksi. Acid Gold Kasvonaamio ei kuivata ihoasi vaan jättää sen puhtaan tasapainoiseksi ja pehmeäksi. Mukana söpö levityssivellin!

JOIK Organic Illuminating & Brightening AHA Peeling Mask - Virkistävä naamio kuorii, kirkastaa ja antaa iholle kauniin hehkun. Kuorinnassa käytetyt AHA hedelmähapot saadan mustikasta, sokeriruo'osta, sokerivaahterasta, appelsiinista ja sitruunasta. Ne kuorivat hellävaraisesti, poistavat kuollutta ihosolukkoa, silottavat ja antavat iholle kauniin hehkun. Tehokasta hoitoa antavat luomusheavoi ja auringonkukkaöljy, jotka kosteuttavat ja ehkäisevät kosteuden haihtumista ihosta. Sopii kaikille ihotyypeille erityisesti aikuiselle, samealle ja väsyneelle iholle. EI sovi erittäin herkälle ja ärtyneelle iholle.


5. Kasvonaamiot

Kasvokuorinnan parina tulisi aina käyttää kasvonaamiota. Puhdistavaa ja ihoa rauhoittavaa kasvonaamiota voi käyttää halutessaan, vaikka paikallisesti masknen hoidossa. JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox Facial Mask kasvonaamion hienojakoinen vihreä savi tunkeutuu syvälle ihohuokosiin ja liuottavat epäpuhtauksia, poistavat kuona-aineita ja auttavat tasapainottamaan öljyntuotantoa.


6. Ihon kosteutus ja hoito

Masken ihonhoidossa tärkeää on muistaa riittävä ihon kosteutus. Erityisesti vesikosteutus kasvovesien ja seerumeiden avulla on ehdotonta ihon hoitamisessa. Lisäksi ihon uusiutumista tukeva ja tulehduksien syntyä vähentävät tehotuotteet auttavat varmasti epäpuhtauksien kanssa.

BYBI Beautyn Bakuchiol boosteri on epäpuhtaan ihon tehotuote. Tämä A-vitamiinin johdannaista sisältävä boosteri on loistava apu ehkäisemään tulehduksien syntymisen ihossa ja tehostaen ihon uusiutumisprosessia, jotka osaltaan auttavat selvästi tukkeutuneen ihon hoidossa.

BYBIn Mega Mist sekä Evolven Daily Defence Moisture Mist toimivat maskneiholla täydellisesti kasvovetenä. Molemmat sisältävät hyaluronihappoa, joka auttaa sitomaan kosteutta ihoon. Vahva ja terve iho kestää paremmin stressitekijöitä, kuten ärsyttävää kasvomaskia. Evolven Daily Defence Moisture Mist sisältää lisäksi prebiootteja, jotka tukevat ihon omaa suojakerrosta ja auttavat ehkäisemään tulehduksien syntymisen.MYYNTIVINKIT:

Bybi Bakuchiol Booster - Luonnollinen A-vitamiinin johdannainen bakuchiol tuo iholle välitöntä tasaisuutta, kimmoisuutta ja elinvoimaa. Ennaltaehkäisee ja vähentää ikääntymisen merkkejä ihossa tukien kollageenin tuotantoa. Erinomainen epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä boosteri ei tuki huokosia vaan auttaa rauhoittamaan tulehduksia sekä uudistaa ja korjaa ihoa, häivyttämällä esimerkiksi aknearpia. Sopii jokaisen iholle!

Evolve Daily Defence Moisture Mist - Prebioottinen kasvosuihke on tehokkaasti kosteuttava ja rauhoittava kasvosuihke. Sopii virkistämään ihoasi aamuin-illoin ja vaikka keskellä päivää. Daily Defence kasvosuihkeella voit jopa kiinnittää meikin. Kasvosuihke sisältää kaktusviikunauutetta, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa, samalla kiinteyttäen, suojaten ja parantaen ihon kosteuspitoisuutta. Prebiootit auttavat vahvistamaan ja tasapainottamaan ihon mikrobiomia ja suojaamaan ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Hyaluronihappo tunnetaan sen uskomattoman tehokkaasta kyvystä sitoa kosteutta itseensä. Hyaluronihappo silottaa ryppyjä tehden ihosta nuorekkaan näköisen sekä parantaa ihon väriä. Virkistävä appelisiininkukan ja ruusuveden tuoksu. Erinomainen kaikille ihoille, mutta erityisesti epätasapainossa olevalle sekaiholle.


7. Oikeanlainen meikkipohja

Meikillä on myös iso vaikutus masken syntymisessä. Mineraalimeikit on todettu parhaiksi kasvomaskin alla! Mineraalimeikit koostuvat mineraalipartikkeleista, jotka asettuvat ihon pinnalle jättäen ihohuokoset kuitenkin auki, jolloin ihon saa edelleen ”hengittää”. Mineraalimeikissä olevat ainesosat tarjoavat anti-inflammatorisia ominaisuuksia eli tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia, jotka auttavat erityisesti epäpuhdasta ihoa. Mineraalimeikissä ei ole myöskään keinotekoisia värejä, öljyjä, hajusteita tai säilöntäaineita, jotka usein tukkivat huokoset ja ärsyttävät ihoa.Nämä ominaisuudet tekevät mineraalimeikistä ihanteellisen valinnan ihmisille, jotka kärsivät iho-ongelmista, kuten masknesta tai ihon herkkyydestä. Lily Lololta ja Everyday Mineralsilta löytyy kattavat sävyvalikoima ja laadukkaat mineraalikoostumukset jokaisen iholle.

MYYNTIVINKIT:

Mineraalimeikkipohja - Mineraalikoostumus ei tuki ihoa ja iho pääsee "hengittämään" koko päivän ajan ja esimerkiksi urheilusuorituksen aikana. Mineraalimeikkipohja ei tunnu iholla miltään ja olo kasvoilla on raikas sekä heleä. Levitys on vaivatonta ja nopeaa, eikä tarvitse huolehtia, että kasvoille jäisi helposti epätasaisia raitoja tai sävyeroja, sillä mineraalimeikki sulautuu erittäin hyvin iholle. Kiinnittymistä ja sulautumista voi edesauttaa kasvosuihkeilla, jonka suihkauttaa meikkipuuterin levityksen jälkeen. Tämä myös tuo iholle virkistyneen tuulahduksen. Mineraalimeikkipuuterin antibakteerinen ominaisuu rauhoittaa samalla tulehduksia. Lopputuloksen pystyy itse säätelemään kerrostamalla puuteria oman tarpeen mukaan.


Sekä maskin että ihon pitäminen puhtaina on jo puolivoittoa kamppailussasi masknea vastaan. Keskittyminen siis ihonpuhdistamiseen iltaisin ja paksua voidemaisen meikin välttäminen sekä ihon hoito oikeilla tuotteilla auttavat varmasti paljon masknen kanssa kamppailussa. Puhdista vielä kätesi antibakteerisella käsidesillä, kuten Bybin Clean Hands käsidesillä, jotta vältät bakteerien siirtymisen kasvoillesi (kosketat sitä todennäköisesti enemmän kuin luulet!). Clean Hands on valmistettu kosteuttavasta glyseriinistä, laventelista ja vihreästä teestä, joten se on erittäin rauhoittava eikä kuivata käsiäsi.

Loading...